חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

דיני עבודה

גיוס עובדים וחיפוש עבודה

שלב גיוסו של עובד חדש, מצדו של המעסיק, או לחליפין חיפוש עבודה, מצדו של העובד, הינו שלב רווי באינטראקציות בין העובד הפוטנציאלי לבין המעסיק הפוטנציאלי. בשלב מוקדם זה, טרם נחתם הסכם העסקה וטרם חלים מרבית מדיני העבודה. עם זאת, אין הדבר אומר כי אין דין המגן על הצדדים מפני התנהגות בלתי הולמת של הצד השני. המעסיקים ומחפשי עבודה עומדים אל מול דילמות קשות: האם מותר לבצע בדיקה כזו או אחרת בשלבי הגיוס או מיון העובד? אילו שאלות יש להימנע מלשאול בראיון העבודה? מהן הסיטואציות הנחשבות לאפליה אסורה בסירוב לקבל עובד לעבודה?

משרדנו מעניק שירותי ייעוץ משפטי למעסיקים ועובדים השואלים עצמם שאלות אלו וכן שאלות משפטיות אחרות בהן מתחבטים מעסיקים ומחפשי עבודה בשלב זה. כמו כן, משרדנו מייצג מעסיקים ועובדים בכל הקשור לשלבי גיוס עובדים וחיפוש עבודה.

השגת היתר עבודה לעובדים בעלי מומחיות זרים

משרדנו מטפל בהליכי השגת היתר עבודה בישראל לעובדים זרים, אשר הינם בעלי מומחיות מיוחדת. ההליך כולל תהליך בירור של ייחודיות המומחיות, יחד עם התאגיד המבקש להעסיק את אותו עובד בעל מומחיות זר, בישראל. ההליך נחוץ כיום בחברות היי-טק, הפועלות בישראל, אשר פעמים רבות, יש להן מרכזי פעילות נוספים מחוץ למדינת ישראל. אנו מלווים את החברה בארץ ואת העובד הזר, אשר לרוב התקשורת עמו אינה בשפה העברית.

מיסוד יחסי עובד-מעסיק

משרדנו מעניק שירותי ייעוץ משפטי בכל הנוגע לניסוח הסכמי עבודה. הסכם העבודה בין העובד למעסיק הינו הכלי המשפטי העיקרי והחשוב ביותר עבור עובדים ומעסיקים. דיני עבודה רבים חלים על כלל העובדים והמעסיקים, ללא תלות בהסכם העבודה, באופן שלא ניתן להתניה (דינים קוגנטיים). על מנת לשמור על זכויותיו בעתיד, על כל אחד מהצדדים (העובד והמעסיק) לדאוג לכך ששאר הנושאים העלולים לעלות במהלך קיומם של יחסי העבודה או לאחר סיומם, יוסדרו בהסכם עבודה מוסדר. על הסכם העבודה יחתמו העובד והמעסיק טרם תחילת ההעסקה או, לכל המאוחר, ביום העבודה הראשון.

סודיות ופרטיות בשימוש במחשב וניצול לרעה של זמן העבודה

כיום, רובם המוחלט של העובדים, משתמשים במחשב ככלי העבודה העיקרי שלהם. השימוש האינטנסיבי במחשב יוצר סוגיות משפטיות חדשות, הן בדרך ניצול זמן העבודה והן בכל הסוגיות הנוגעות לסודיות ופרטיות. מעסיקים ועובדים ניצבים היום מול דילמות לא פשוטות בנושאים אלו: אילו פעילויות מותר למעסיק לנטר בבואו לבקר את עבודתו של כל עובד במחשב? אילו שימושים במחשב עלולים להיחשב כשימושים שאינם לצרכי עבודה? היכן עובר הגבול בין שימוש מותר במחשב לצרכים פרטיים לבין ניצול לרעה של זמן העבודה? אילו שימושים נחשבים להפרה של סודיות? איך ניתן להגן על המידע העסקי?

משרדנו מעניק שירותי ייעוץ משפטי למעסיקים ועובדים המוצאים את עצמם מתחבטים בדילמות אלו, ובדילמות רבות נוספות, העולות משימוש במחשב ככלי העבודה העיקרי. בנוסף, משרדנו מייצג מעסיקים ועובדים בכל הקשור לתביעות להפרת סודיות, תביעות שעניינן דיני פרטיות במקום העבודה וכן תביעות מעסיקים לשיפוי עבור ניצול לרעה של זמן העבודה.

משרדנו מעניק שירות ייחודי למעסיקים המבצעים בקרה על השימוש במחשבים במקום העבודה:
  • ייעוץ משפטי בהקמת מנגנון בקרה וניטור
  • ייעוץ בהגנה על מאגרי מידע
  • ייעוץ משפטי בזמינות מידית (24 שעות ביממה) בתפעול ושימוש במנגנון הבקרה והניטור
  • ייצוג בתביעות שעניינן פעילות חורגת במחשב
סיום יחסי עובד-מעסיק

סיום יחסי עובד-מעסיק הינו לעתים אירוע רווי בטענות משפטיות וטעון רגשית לשני הצדדים. על מנת למצות את זכויותיהם, נדרשים המעסיקים והעובדים, המתמודדים עם סיום יחסי העבודה, לתת את הדעת למגוון נושאים הנלווים הכרוכים בצעד זה.

משרדנו מעניק שירותי ייעוץ משפטי בכל הנושאים הנלווים לפיטורין: פיצויי פיטורין, עילות פיטורין, שלילת פיצויי פיטורין ועוד. כמו כן, משרדנו מייצג מעסיקים ועובדים בכל הקשור לתביעות לפיצויי פיטורין, תביעות לשלילת פיצויי פיטורין ועוד.

לקריאה נוספת –
"כיצד להעצים את כוח העבודה הישראלי – צריך להביא לארץ עובדי היי-טק זרים", The Marker, אדם ידיד, 16.1.19

הוצאה לחופשה ללא תשלום (חל"ת) ופיטורין לאור מגיפת הקורונה

הנחיות משרד הבריאות הישראלי, מיום 15.3.2020 ואילך, שמטרתן היתה לצמצם את קצב ההידבקות בנגיף הקורונה (covid-19), הניעו מעסיקים רבים להוציא עובדים רבים לחופשות ללא תשלום (חל"ת) ואף לפיטורין, לעיתים בלא הודעה מוקדמת. חלק מהפעולות נעשו מהיום להיום, לא תמיד במחשבה מלאה.
משרדנו מסייע משפטית הן לעובדים והן למעסיקים בטיפול בסוגיות העולות מצעדים אלו, לאור נקודת הזמן הייחודית בה הן נעשו.

דוד ידיד משרד עו"ד ונוטריון דילוג לתוכן