David Yadid
דוד ידיד משרד עורכי דין ונוטריון
 
 
 
 
חיפוש
 
 
 
 
 

ויזת משקיעים (Golden Visa) בפורטוגל

בשנת 2009, חוקקה ממשלת פורטוגל חוק, שמטרתו היא משיכת משקיעים, שאינם בעלי אזרחות אירופאית, וכסף זר לתחומי המדינה. התקנות בנושא תוקננו בשנת 2010, ומאז השקיעו באמצעות התוכנית משקיעים רבים, אשר רובם מסין ומרוסיה. הרעיון מאחורי החוק הוא מתן הקלות בקבלת תושבות בפורטוגל למשקיע ולבני משפחתו הגרעינית.
שלושת דרכי ההשקעה האפשריות הן:
  • קניית נכס דלא ניידי בסכום העולה על 500,000 יורו והחזקה בו לכל אורך תקופת התושבות. בהחזקה הכוונה שהנכס נותר בבעלות המשקיע. אין מניעה מקניית הנכס והשכרתו לאחר לכל תקופה שהיא.
  • השקעת 1,000,000 יורו ומעלה בחשבון השקעות, בבנק פורטוגזי ואי פדיונו לכל אורך תקופת התושבות.
  • יצירת לפחות 10 מקומות עבודה בפורטוגל.
  • ההשקעות המנויות לעיל כוללות מיסוי מופחת המתבטא במספר אופנים, בפורטוגל. בכך מנסה ממשלת פורטוגל להביא לאטרקטיביות נוספת של התוכנית.

המשקיע ובני משפחתו הגרעינית יקבלו היתר תושבות זמני. עם קבלת ההיתר תוקפו יהיה לשנה, במהלכה על המשקיע ובני משפחתו לשהות לכל הפחות 7 ימים בטריטוריה פורטוגזית. לאחר מכן יינתנו שני היתרים נוספים, כאשר כל אחד מהם הוא לתקופה של שנתיים, כאשר במהלכה של כל אחת מהשנים נדרשים המשקיע ובני משפחתו לשהייה מינימאלית של 14 ימים בטריטוריה פורטוגזית. בחידוש של כל היתר יידרש המשקיע להצהיר שהשקעתו נותרה בעינה. לעיתים יידרש הוא להוכיח זאת במסמכים. כמו כן, יבדקו כי אכן שהה את מספר הימים המינימאלי בטריטוריה פורטוגזית.

לאחר חמש שנים, התקופה המינימאלית על פי החוק הפורטוגזי, המשקיע יכול להמשיך ולקבל היתרי תושבות דו שנתיים או לקבל היתר תושבות קבוע ובמקביל להתחיל בהליכים לקבלת אזרחות, אשר ניתנים לאישור לאחר שש שנים של תושבות (ההליך לוקח כשנה).

בעזרת פירמת עורכי דין גדולה ומוכרת בליסבון, בירת פורטוגל, משרדנו מסייע ומלווה את לקוחותיו בהליך, לרבות באיתור נכס נדל"ן מתאים בפורטוגל ובמידת הצורך בהשכרתו, בסיוע איש נדל"ן מקומי.
צרו קשר באמצעות טופס יצירת הקשר או במספר 03-5101159 ונשמח לעזור.